Think outside the box

Kóbor vagyok, nem turista

A kóbor kutyák nem választották ezt a sorsot. Rajtunk, embereken múlik, akik évezredekkel ezelőtt megszelídítettük őket, hogy felelősséget vállalunk-e értük.

Kézdivásárhelyi kutyabarátok vagyunk, rövid távú célunk a befogott kóborok örökbefogadásának megszervezése, ugyanakkor támogatunk minden olyan törekvést, amely kutyamenhely kialakítását célozza a városban.

joi, 14 ianuarie 2010

Ami máshol történt

Közben azért történtek dolgok máshol: júniusban pl. volt Gyergyóban egy állatvédő konferencia, ahol az ivartalanítás hatékonyságáról beszéltek a jelen lévő szervezetek képviselői. (Bővebb beszámoló itt.)

Októbertől pedig megnyílt megyénk első kutyamenhelye Szépmezőn, ahol már többször is voltunk látogatóban Krisztáékkal és Imoláékkal. A menhely a sepsiszentgyörgyi önkormányzat és a Nez Perce Egyesület együttműködésének eredménye, túlzás nélkül sikersztori, és a jó példákat nem szégyen átvenni:)

Fotók és cikk a menhelyről: Jelentkezz önkéntesnek Szépmezőre: légy felelős azért, akit megszelidítettél! Volt nekik egy Mikulás-napi örökbefogadási akciójuk is, ami tkp. egy nyílt nap volt, bárki jöhetett érdeklődni, kutyát simogatni, megnézni a kiképzés eredményét, és persze volt, aki ott helyben beleszeretett egy kutyába, és örökbefogadta: Mikulás-napi örökbefogadás a szépmezői kutyamenhelyen.

(bdt)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu